Saturday, August 22, 2009

ragam berpuasa...

genap sehari kite berpuasa...
alhamdulillah berjaya puasa untuk hari yang pertama ni...
arini berbuka makan nasi berlaukkan gulai lemak siput sedut...
ikan keli goreng berlada dan udang masak pedas kot...
esok menu ape pulak eh???


semalam masa nak tidur tu...
masa kunci jam untuk bangun sahur nanti...
baring2 teringat pulak zaman kecik2 berpuase...
umur 6 tahun dah mula berpuasa,masa tu dah sekolah tadika kawan2 pon dah ada yang belajar berpuasa...
masa tadika tu alhamdulillah dapat puasa penuh...
biasa la dulu kecik2 puasa ada upah...sehari puasa dapat RM 1.00 ....
sebab tu tahan jugak untuk puasa sebab nnt dapat RM 30.00.... =D
sampai darjah 3 jugak la puasa abah kasi upah camtu...hehehe
seronokkkk!!! secara xlangsung tambah duit raya...


1st time nak puasa tu,bile mak cakap kalau nak puasa kena bangun sahur...
sahurrr????.....ape tu
mula-mula bangun sahur memang liat sungguh la nak bangun...
yela xpernah2 bangun pukul 5 pagi semata-mata untuk makan nasi...
tapi disebabkan abah kata puasa dapat upah...hehe
gagahkan mata jugak untuk bangun makan...
biasa la kan mula2 nak puasa...
kita kena baca niat puasa dulu...

abah aku cakap,arini kita makan sahur ada lauk ayam,jadi kita kena baca niat camni... :


"nawaitu saumaroYAM anadaifardhishahriramadhona hazisissanati lillahitaala"...


kalau esok kita makan lauk sardin,niat kena bace lain pulak....camni.... :


"nawaitu saumaroDIN anadaifardhishahriramadhona hazisissanati lillahitaala"...


ktorang dah macam pelik2 sebab tadi pagi kat sekolah ustazah ajar lain...
xde pon ustazah kate bace niat kena ikot lauk ape kita makan...
hehehe...



satu perkara ni aku xkan bole terlupa punye...hihihi
masa darjah 1 aku ingat lagi...
kakak aku darjah 2,satu petang tu mase puasa la...die cakap kat aku bisik2 la...
"kakak nak berbuke..sebab dah terbatal puasa..jangan gtau mak ye"...
sekali tu masa bukak je peti ais konon die nak amek air,mak aku terdengar bunyi pintu ais tu...
almaklum la telinga mak aku ni cam sensitif sikit...
maka........:


mak aku : haaa...buat ape tu bukak2 peti ais tu?
kakak aku : xde pape...
mak aku : habis tu buat ape kat peti ais tu kalau xde pape...??? dah pukul 4.30 dah..lagi 2jam lagi nak
berbuka...jangan nak ngade2 buke...
kakak aku : tapi puasa kakak dah batal...
mak aku : kenapa boleh batal pulak?...minum air ke?...
kakak aku : xla,kakak xminum pon air..
mak aku : dah tu ?
kakak aku : tadi kakak terkentut....kawan kakak kate puasa xboleh kentut..nanti batal puasa...


ahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhaha......
mak aku gelak sakan...
aku yang xtau pape pon tumpang gelak sekali sebab aku rasa bende tu klakar...
masa berbuke tu mak aku cerita kat abah aku...
abah aku pon gelak dengar...
masa tula kakak aku tau kawan die kasi ajaran sesat...
hihihihih...
yela kalau pikir2 balik...kata la kentut mmg boleh membatalkan puasa...
kompem semua orang yang kite jumpa mase bulan puasa tu semuanya muka busuk kot...
tahan kentut punye pasal...
kakak aku...kakak aku....heheh



sekarang ni bila dah duduk jauh dari family...
uwaaaa...rindu gila nak sajur same2...
berbuke same2...
pergi bazar ramadhan beli ayam percik same2...
terawih same2...
uhhhhh.....


*selamat berpuasa....selamat hari raya...



Tuesday, August 4, 2009

memori jalanraya

.....orang gila pandai bawak motorsikal?????....

mungkin betul orang tu orang gila...
mungkin juga orang betul tapi bawak motor macam orang gila...
atau mungkin juga dapat penyakit gila bila dapat tunggang motor...

aritu dalam perjalanan pulang ke rumah...
kat mrr2...
tengok jalan pon xjammed...
konon nak pegi ke lorong memotong la kan...konon nak laju sikit la nak kasi cepat sikit sampai ke destinasi...
tup tup...
ada sebijik motorsikal ex5 sedang merayau-rayau di lorong tersebut...
!@%&^0@#.......!!!!!
lepas tu buat la tanda isyarat menggunakan jari-jemari yg cantik lagi suci...
macam sejenis isyarat lambaian ja pon..
tujuan nak suruh mamat ex5 tu cepat la sikit kan ke depan...
mamat tu mamat india kot takpon seorang bangla...
dia perasan akan lambaian tangan tu tapi dia mungkin tersalah paham...
mamat tu tunjuk muka tak puas hati...
angkat tangan buat tanda tak puas hati...
siap kejar ktorang lagi...
hahhhhhh??????
cuak la jugak seketika takot la mamat tu buat pape yang bukan2 kat kami...
kot la dia ketuk cermin kereta ka....
tapi yang paling di takuti kalau dia cuba meludah ke kereta kami...
werkkkkkk!!!!!!.....
jelik.

semua kereta yang berada di atas jalan raya tu semuanya xnak mendekati motorsikal gila tu...
bayangkan laa satu lane tu dia sorang ja...
duduk kat tengah2 tu sebijik macam orang gilaaaaaaa.....

mujur kami sampai dengan selamat di rumah...
syukur orang gila tu xkejar sampai rumah...

terfikir.
kenapa dengan mamat tu?.
adakah dia seorang yang kurang waras?.
takkan dia gila sedangkan dia boleh menunggang motorsikal?.
kalau berpenyakit mental memang tak boleh amek lesen kan?.
ataupon dia gila disebabkan syok gila babi lulus ujian memandu?.
huh.


*kepada masyarakat luar.jangan jadi gila lepas dapat lesen.menyusahkan warga jalanraya.


(bukan aku yang memandu...sebab aku xde lesen lagi...heheh.. =P )

Sunday, August 2, 2009

bila dapat internet....

dah lama sangat kot rasanya xbuat pape kat blog ni....
almaklum la line internet dah susah nak dapat skang ni....
internet kt umah dah terminated...
nak beli broadband.....nanti kot...cam iklan clean&clear pulak... =P
kat opis pon susah nak dapat line internet..
semua benda nak blocked...siot je...
sedaya upaya kami sebagai staff yang rajin bekerja mencari inisiatif lain untuk dapatkan internet supaya kami bole online sesuka hati...
hehehe...
dan akhirnyaaaaaaaaaaaa.....kami berjaya...
dan harap2 orang atas tataw pasal usaha kami ni...
kalau xde internet ibarat jadi cam orang bodoh je kat opis nih....(bile xde keje la... =P )
skang bole la bukak account lame yang dh lama xbukak...
facebook...
myspace...
friendster...
blogger..
syok nyaaaaa....!!! hilang tensen seketika...wawawawawe...!!!!


kalau ikotkan banyak kemain nak tulis ni...
yela dah lama xupdate pape kan...
last post cerita pasal aku tengah mencari kerja...
skang aku dah pon dapat kerja...
alhamdulillahhh...
tapi keja dah macam lari topik skit la kot dari ape yang aku study dulu...
still bidang perkomputeran...
cuma kali ni aku mendalami perjalanan sesuatu system...
try ja la cemana pon kan...
cari pengalaman sebanyak mungkin...
skang ni masih lagi dalam tempoh percubaan...
harap2 dapat la renew kontrak untuk setahun pulak...
kawan2 opis semua oke ja...
biasa la masing2 ada perangai masing2 kan...
janji xkacau orang dah laa..
aku hepi kerja kat cni... =))


kawan2 yang lain selamat bekerja eh...
aku tau korang semua dah dapat kerja besh2...
noktah.



Thursday, May 14, 2009

lala..la.lala..

kerja..
kerja..
kerja..
kerja..
kerjaaaa...
sudah sampai masanya masa dipenuhi dengan mencari pekerjaan..
nahh..dulu xpernah nak pikir pon..
dulu asik enjoy saja..
sekarang kepala mula berpusing mengikut putaran jam yg setiap detik berdetik..
cehh..ayat xhingat..hihihii


kepada cape2 yang memerlukan pekerja..
sila hubungi sy di comment box sy eaa..

=)

Friday, May 1, 2009

ibarat maggi segera

yeahh!!
tomok sudah di isytiharkan sebagai juara oiam musim ketiga..
kali pertama artis menang..
tapi memang sudah dijangka akan kemenangan tomok itu..
sebab pertama tomok patot menang die memang seorang yang berbakat..
sebab kedua die pon memang tiap2 minggu sebagus yang peminat harapkan..
sebab ketiga peminat die terlampau ramai mungkin..
pada aku sape2 menang pon oke je..
janji buat persembahan bagus mantap..
takde la menyanyi xsedap tapi boleh menang pulak kan..
itu memang sungguh benar tidak adil..
sekelip mata tomok menjadi jutawan segera..
dah macam maggi segera pulak..
tahniah!!


*walaupon dulu tomok nyanyi macam boleh g xboleh g je..
*dulu semua orang mengata dengan mendendangkan lagu sejarah mungkin berulang..ahaha
*sekarang semua nak kate "abang tomok..single lagi x?.." ..hihihi
*oke la ape yang aku merapu ni..ahahaha

Friday, April 17, 2009

perfect husband???

hari ni hari sabtu..
sambil menonton tv..makan strawberi..minum susu kotak anlene..
sambil2 tu on laptop..
terfikir nak bukak facebook yang memang dah sekian lama xbukak..
bila dah lama xbukak tu macam2 la dalam inbox yang perlu dilihat..
macam2 requests dari kawan2..
dan2 tu saje2 je gatai buat quiz kat facebook..
tengok macam menarik je so jawab je la tanpa membuang masa lagi..hihihihi
quiz pasal
"Who is the perfect husband?"


question 1:
What is your mood today?
-idle or natural

question 2:
What are you most anxious about?
-family

question 3:
How you feel about the future?
-hopeful

question 4:
What did you dream about last night?
-fantasies or longings


dan keputusan setelah menjawab 4 soalan tersebut adalah seperti berikut..
ahahaha..


My idea of a good husband:
+ he loves me to death
+ I love him
+ he loves my children and they love him
+ He thinks I am wonderful
+ I think he is wonderful...
+ He is responsible and reliable
+ He is passionate about me and makes love to me often...He gives.



takde la rase nak kawen pon dalam waktu terdekat ni..
cume saje2 nak buat quiz ni..
kalau la memang dapat seperti yang di atas tu..
waaaa..alhamdulillah..
aminnn!!

hanya Allah yang tahu..

Tuesday, April 14, 2009

muda jelita..

satu hari di waktu petang saya kira..
beratur di kaunter tiket di salah satu panggung wayang..
sampai je giliran membeli tiket..

gadis kaunter : selamat petang..
abang pembeli : selamat petang..he's just not that into you..4.30..2..
gadis kaunter : oke..sila pilih seat..ni screen..seat yang bernombor sahaja..
abang pembeli : 7 dengan 8 eh..
gadis kaunter : tapi cerita ni untuk 18 PL..dah cukup umor ke masing2? (sambil tu pandang kt aku..ceitt)
abang pembeli : dah..dah..terlebih cukup dah kak..

sambil tersenyum gadis kaunter itu memberikan tiket dan baki duit..
dalam keadaan yang saya rase pelik sangat..
saya pon berfikir dan menilik2 diri sendiri dari atas sampai kaki seperti orang hilang anak..
kenapa ye?..
masih tidak ade jawapan untuk persoalan itu..

beratur membeli 1901 dan fresh oren..
okeh..dah bole masuk panggung dah bukak..

abang pungut tiket : mm..dah 18 tahun ke ni?
gadis 24 : sudahh..
abang pungut tiket : (pandang dari atas sampai bawah mcm saya ni alien pulak)..betol ke ni?..heheh
gadis 24 : iye..dah cukup dah..nak tengok ic ke?
abang pungut tiket : eh..eh..xpe2..selamat menonton..(pandang lagi sampai la dah hilang dari pandangan die)..

kenape dengan semua orang ni..
mude sangat ke saya ni di mata dorg..
sampai nak kate masih di bawah umur..
masuk ke mane2 masih perlu keluarkan ic semate2 untuk menunjukkan bukti bahawa sudah cukup umur..
awet mude sangat kot..
ahahahaha..
pakai jeans lusuh tshirt lusuh selipar jepun lusuh..
takkan tu pon bole menampakkan seseorang itu muda jelita..
ahahhaha..
saya berpakaian seperti itu disebabkan tade duit..huhuh (bole terima x alasan tu?)


*senyum2 la selalu kerana itu yang membuatkan anda sentiasa mude jelita..
terima kasih kepada sesiape yang membuat saya sentiasa tersenyum..hihihi

=)

Tuesday, April 7, 2009

geram! bengang!..$##$^&*

Final Year Project.
huh.
masak.masak.
macam semua benda tak siap lagi je.
dah bukan macam dah.
dah memang semua benda tak siap lagipun.
huhuhu.........
tinggal lagi tak sampai dua hari mahu ke medan.
pegang senapang tak betul lagi ni.
nanti mahu kena sergah dengan sarjan jatuh terus senapang.
adoii..
kena perkemaskan lagi ni.
website.xtau la bila boleh siap..dengan harapan siap dengan jayanya..insyaallah.
baju.dalam process orang kedai cakap.
badge.baru hantar kedai semalam.
phamplet.yeay! dah siap..tadi baru lepas lipat2..cantikk!! (puji sendiri je..jadi la..hihih)


tapi....
yang bole tiba2 jadi xpuas hati bile dapat tau jadual presentation dirombak!!!
adehh..
sape la yang gatal2 pegi rombak balik jadual ni..
rase macam bengang je..
lecturer ke yang rombak kan?? (tapi kenape dorg nak rombak??)
ade student lain ke yang mintak rombak?? (kenape korg buat cmtu??..xbaik tau korg tau x..)
kenape jadual yang dah seminggu keluar..
kenape jadual yang dah lame tampal kat buletin board tu..
kenape lagi 3 hari sebelum tarikh present nak kene rombak balik??????
kenape xbuat je esok pagi nak present baru nak rombak?????
xbaik tau buat ktorang macam ni..
macam ditindas dari atas je rasenye..(memang la mane ade org tindas dari bawah..huhuh)
tiba-tiba rase xpuas hati yang teramat sangat..
kalau org lua pikir "alaa..sikit punye hal la..tu pon nak kecoh"
tapi.......
tetap xpuas hati..
geram.
bengang.
rasa nak tumbuk laju2 je sape2 yang berkenaan dengan pertukaran jadual tu..
damnnnn!!!


arap2 je tade pape masalah yang timbul hari yang dinanti2 kan tu..
aminnnn!!!
kawan2 doakan saya sekumpulan dapat buat dengan baik ye..!
huu..

Friday, April 3, 2009

serbu panggung lagi..

busan juge duduk memerap di rumah seorang diri..
budak2 nakal yang lain semua sudah keluar..
ade yang balik ke rumah bakal mertua..
ade yang dating..
ade yang shopping..

saya??
duduk dirumah melayan cerita di youtube..
dari episod 4 sampai la episod 8..
waa banyak nye episod bermakne lame jugak saya menghabiskan masa hanya didepan laptop..
assignment berlambak tapi masih bergoyang kaki dan menonton tayangan di laptop..
selang beberapa jam..hp putih ku bernyanyi riang 'tit titt' hanya lagu itu yg keluar hihihi..
ade yang mahu ajak saya keluar menonton wayang..
berpikir sejenak mau pegi ke tamaw..
berdolak dalik selama setengah jam..
memikirkan perot pon masih belom diisi dengan makanan berat..

dan sudah mendendangkan lagu dangdut amelina..
maka jawapannye adalah "oke..kasi i setengah jam untuk bersiap2 ye"


destinasi yang dituju Mid Valley..
lama juge tidak ke sana rasenye..
laju saja menuju ke kaunter tiket wayang yang berada di tingkat 3..
waaa ramai nye orangggg!!!..
ni mesti orang nak tengok Fast n Furious 4 ni..
hari lain la baru tgok cite tu..

harini nak lunaskan hati dengan menonton TALENTIME..
xpela tujuan harus disempurnakan kerana sudah berniat..
beratur dan beratur dan beratur selama 15 minit..
yeay!! dah dapat tiket..^_^


ceritanya agak bagus juga..
pada peminat yang kurang suka menonton filem melayu..no komen..
biasa la cite arahan yasmin ni mesti ade diselit2kan dengan adengan lucah dari segi sebutan,lucah dari segi lakonan..
tapi sebenarnya itulah yang berlaku dalam kehidupan seharian kite..
xkisah la ape pon komen orang lain..
yang penting saya dah tonton filem itu..
yang paling besh seorang pelakon filem itu juga turut berada di dlm panggung itu..
..ADIBAH NOOR..
waa~ teruja juga sebab die aktres yang bagus..

selesai saja menonton..
belom pon sempat keluar dari panggung..
ramai yang datang serbu beliau..
nahhh~..saya juga tidak ketinggalan bergambar kenangan bersama beliau..


-..wit Adibah Noor..Talentime..-



*kalau la esok pegi menonton Fast n Furious 4..bertemu dengan Vin Diesel..^_^
boleh bermimpi indah2 ni..hihihh =P*



Saturday, March 28, 2009

saya masih muda!

jam menunjukkan angka 12.10 am..
sebaik bukak pintu bilik..
naaahhh!
secupak tepung melekat di muka ku..

"hepi beday qila!"
"hepi besday!!"
"ahahahaha hepi bedayy!"
"hepi birthday!!"

jeritan dan ucapan dari kawan serumah ku..
sambil2 menaburkan tepung ke atas kepala ku pula..
habis rambut ku dari warna hitam bertukar menjadi putih sebahagiannya..
baju yang ku pakai untuk tidur juga bersalut tepung..
turut terkena badan ku juga..
aiyaarrrkkk!!
maknanye saya kena mandi sekali lagi di tengah malam yang dingin ini..
huh!
mule2 tamau mandi juge sebab sejukk..
cium2 bau bedak carrie junior..wangi..xpayah kot mandi..hihih
tapi bile tanye budak2 ni dorg kate tepung digaul bersama bedak..
maknenye saya kena juge mandi..
lepas bersihkan lantai yang bersepah2 dengan tepung bercampur bedak tu..
amik tuala dan terus mandi..
pergghh!! memang sejuk gila..
mandi pon dah gegel2..
sampai hati korang baling tepung tengah malam..
baling la siang2..kan seronok je nak mandi..hihih =P



pagi 28.03..
dapat nyanyian dari kawan2 sekelas sebelum jawab quiz..
terima kasih ye kawan2..
petangnye pula mase tengah sibuk2 buat keje kt lobi..
erk? mamat secret recipe mane pulak ni? sesat kot?
baru nak tanye adik ni cari sape..
tup tupp bila di telek2 rupanya encik hazwan..hihihihh xperasan pulak dari belakang..
"nahh..(sambil menunjukkan beg kertas berisi kotak dan semestinye kek) amik la"..
huhuh..
malu.segan.gembira.xsangka..
"terima kasih"..
aku amik dan letak di belakang board..simpan di situ dulu ye..
sebaik sahaje tamat acara unikl open day pada sebelah petang nye..
selesai sahaje kemas2 barang..hantar barang untuk disimpan..
ajak satu kelas makan kek bersama..
kek besar takkan nak makan sorang2 kan..banyak jugak tu..
sudah la saya bukan hantu kek..nanti membazir pulak..
bukak bungkusan kek..kawan2 tolong pasangkan lilin..
dan mereka menyanyikan lagu happy birthday ramai2..
bukan satu lagu tetapi dua lagu..
mentang2 la belajar mandarin semester lepas..hihihihh
bace bismillah.tiup lilin.tepuk2!!
potong kek dan kasi kawan2 makan kek same2..
pakcik guard pun dapat kek..
dekan pon dapat jugak sebab kebetulan die ade kat situ jugak..

waa!..happy birthday to me!! thanks!!


p/s:

*terima kasih roommate ku di atas tepung plus bedak anda..heE
*oOo..xngaku subahat ye..tengok la nanti telur satu sarang kene kat kamu..hihih
*terima kasih juga kat kawan2 sekelas yang sudi nyanyi dan makan kek bersame2.. =)
*mekasih ye hazwan sebab kasi kek dan surprise tu..xpernah makan pun kek dari secret recipe sebelum ni..sedap nye chocolate indulgence tu..hihih




1..2..

jam tepat menunjukkan pukul 8.30 pm
secepat kilat juga saya terus menutup lampu sambil countdown dengan pengacara tv3 di tv3
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1...
ahah..sudah gelap gulita
tapi xpe demi memberi sokongan kepada kempen earth hour
selama sejam je pun..xlame kan heE =P
pukul 9.30 pm nanti dah boleh bukak lampu balik
tapi lampu jela yang tutup
yang lain2 tetap pasang hihihi
tapi penduduk2 kat flat ni xreti kot nak tutup lampu
takde kesedaran lansung
xpela mungkin diaorang ade anak kecik yang takot gelap
mungkin juga diaorang sendiri yang takot gelap ahahaha
bes jugak bergelap2 ni
tapi takot pon ade jugak
pintu awal2 dah kunci grill dengan selak pintu
yela mane la tau kot pencuri ke perompak ke datang rompak ktorang
kes naya ja nanti
maklum la rumah student penuh dengan khazanah2 berharga
nanti xpasal2 masuk paper muka depan "Kecurian dirumah 4 orang dara sunti" ahahahaha
1
2
3
lampu dah on balik
yeay! kembali terang seperti biase
weE
berjaya juga duduk di dalam gelap selama sejam tanpa gangguan



Thursday, March 26, 2009

kemuncakk!!

keluar dari rumah memang dah tau hari itu memang panas.
panas terik.
yang bisa membuat kulitku hangat berbisa seperti ikan keli disalai.
disebabkan kena jugak keluar membuat kerja takpe la semua itu diabaikan.
sekarang ni memang musim panas kot.
cececehh macam duduk luar negara pulak macam2 musim ade. wee =P
suhu pon tinggi dari suhu biasa.
destinasi mule2 ke kedai poster.
dalam hati mesti dah siap ni.aritu janji memang amik arini.
sekali pegi "A1 yang 12 keping tu kan? xsiap lagi la amoi.esok bole x?" "eh,aritu janji arini.xbole2 kena siap arini jugak.malam pon xpe." "oke la petang nanti dah siap i call u"
then ktorang sekali lagi pegi ke kedai nasi ayam yang sedap tu.
masing2 dah nak pingsan akibat kelaparan dari pagi.
masing2 ngidam nak air tebu pakcik janggut kelabu tu.
air tebu kat situ pon sedapp.minum pulak di tengahari yang panas terik.
puhhhh! memang class!!

destinasi seterusnya ke chow kit.
xpernah pulak sebelum ni berjalan cari barang di area chow kit.
disebabkan keje kena cari barang.
layankan aje.janji keje siap.
ntah kenape aritu ari jamm sekualalumpur.
tensi.panas.kereta banyak.
dorg ni xreti nak balik opis ke.waktu makan tengahari dah abes sesi pon kot.

kemuncak!!!!!
huh.
tengah bersesak-sesak dengan jamm tu.
terpandang sebuah perdana bertinted sangat gelap.
tengok nombor plat *** 1.
1??? anak PM kah? anak raja kah? putera raja mane pulak ni??
"jom kite intai nak?" hihih =P
"alaa gelap sangat la xnampak pon"
"hee..cemane nak tengok muke ni.kachak kah?muda kah?aiissyy"
"ko ade tissue x? aku dah xtahan beb.panas gila"
aircond seperti tidak berfungsi ketika itu.
sedang masing2 mengelap peluh yang terasa di muka,leher dan tengkuk.
saat itu juga la terpandangkan kereta di sebelah.
terlihat seorang jejaka yang konon macho lagi bergaya sedang mentertawakan kami.
dish.dush..dushumm!
mentang-mentang la dia naik BMW.
gelakkan kami eaa.ciss!
teruk sangat ke seorang kaum hawa mengelap peluh di tengahari yang panas terik.
bermula la dialog kami sendiri bagi mengcover malu di hati.
"bang pandang ape bang.kalau nak ajak kami ni naik kerete abang xpela jugak"
"xpon kite tukar kereta mau?"
"biar kite tengok sikit cemane abang lap peluh pulak"
"mesti cute kan.ahahahahahahahahahahahaha"
"siot la abang ni.bikin aku berada dalam keadaan termalu yang melampau.adoii!"
"nasib baik xde fresh oren je tau.kalau x dah bole berlagak minum air depan dorg"
"aa kan.mase tu nanti bole buat cm dalam cite upin ipin tu"
akhirnya ktorang berjaya memintas dan berada dihadapan kereta BMW tu.
fuhh!
selamat dari terus menjadi bahan tertawa abang ngek tu.
tengok la satu hari nanti.
ktorang bawak perrari kat sebelah nanti.sambil minum air kelapa.
ahahahaha.aminnn!!


Sunday, March 22, 2009

waaaa...

hari ahad datang lagi..
semalam cik minmin ade mesej bagitau die nak datang rumah arini..
oke je datang la ktorang takde pegi mane2 pon..
janji pukul 11 pagi nak datang..
tapi disebabkan mesej tak dibalas pagi tadi..
die datang lewat pulakk..penat tau aku bangun awal nak bukakkan pintu untuk ko..huhu
lewat sejam je pon..
seperti biasa la kalau dah datang sini mule la plan sana sini..
mulanya nak pegi beli makan dekat van biru je..
tapi mengenangkan jam pon dah menunjukkan pukul 1.45 petang..
pikirkan tempat lain untuk mengisi perut yang sedang menyanyi lagu amuk ni..

1. Domino's free - tak jadi la..lapa nasi lagi pon
2. Kedai makan mak jah - masing2 senyap je takde respon
3. Nasi ayam Taman Melawati - saya dengan azea laju je setuju..jom2..min dengan koyah ikotkan aje..huhu


siap2 dan bergerak menuju ke Taman Melawati..
waa punye la jauh mahu mengketadarah..jauh pon jauh la janji sedaappp!!
nasib baik ade meja kosong..waktu lunch ni memang susah sikit nak dapat meja..nak2 lagi weekend..
teros je order "nasi ayam 4 nasi tambah satu ye bang.air tebu 1 kasi tebu lebih ye bang..abc kasi 3 eh kacang kasi lebih ye bang."
memang layan la nasi ayam die..min dengan koyah xtau la dorg oke ke tak dengan nasi ayam tu..
sebelom nak beransur tu tetibe terpandang la kat sorang kakak ni.. haa gocip!! hihhi =P
burukkk!!! ceit! ahahahaha pada yang berada di tempat kejadian senyap2 sudaa..
hadoi laa..kakak kakak..isk isk isk astargfighullahalazimmm!!!
tamat kisah seorang kakak! haha
dah sudah bayar saje bejalan ke pusrawi..
hajat nak pegi usha doctor kachak lagi begaya..
tp sayangg doctor tamau jumpa..hihihiii
then min ajak pegi lepak rumah die jap..oke aje ktorang ni
lagipon xpernah lagi pegi rumah cik kak sorang ni..
ktorang ni cam xpernah tengok rumah orang kot sampai2 je cm jakun jap..
rumah die cam besh je..rase cam dok kat hotel..sejukk je walaupon takde aircond..
masuk tengok bilik die..lompat2 atas katil die..hahaha
saje test power tilam die empuk ke tak..
nasib baik xgeledah gerobok die..
last2 masuk bilik air punya la terkejut..seekor kekura tedapat didalam bilik air..
saya biase la akan check dulu keadaan sekeliling nak2 lagi lantai..
kot la ade haiwan tidak diingini berada berdekatan dengan ku.. ahahaha
walaupon kekura itu tersangat la kecil tapi sudah cukup membuatkan hasrat perut ku terbantut.. cehhh
nasib baik bilik air ade 2..selamattt


seperti biase petang2 yang agak panas ni membuatkan perut kami terase ingin makan sesuatu..
hahhh makan lagi..
ingat nak pekena cendol sama rojak tapi min ni xtau pulak mane nak cari cendol kat area rumah dia ni..
kalau kat area kl tau la jugak mane nak cari..
jadi kena la lupakan cendol dan rojakk..uwaaa!! next time kite pegi eh..
akhirnya ktorang beli aiskrim McDonalds je..Oreo Mcflurry..sedaappp nye!! nyummii!..
kesian kat koyah xjadi nak diet..
alaa koyah xpayah la diet..mari ikot kami makan ye..hihih =P
agaknya sebab tu kot dompet semakin tipis..
satu hari makan terlebih sangat..
dalam 2minggu ni kami ahli mesyuarat tetingkap pegi survey dan membeli kemeja untuk exhibition minggu depan..
dan setiap kali berjalan tula kami akan mengeluarkan duit untuk memenuhi tuntutan perot kami..
bukan shopping baju ke seluar ke belt ke tapi hanya makanan..
nampak wraps beli..
nampak aiskrim beli..
pendek kata pantang lapar je membeli..hadoiii!!!
sorry ye kawan2..kami memang macam ni..kalau dompet anda semakin nipis mari kita cucuk lagi eh..ahahahahahah


*kesian ina dengan cier yang sudah terjebak..ecah je belom..huhu
*cier,tuna wraps sedap kan.nnt kita pegi lagi eh..hihih
*koyah,xpayah la diet2.pakwe ko xtinggal ko punye kalau domoks pon..hehe
*azea,nasi lemak pakcik ambing!!! jom!


Wednesday, March 11, 2009

damnnnn!!!

damnn!!
bengang!
marah!
geramm!
mencikk!
CEMANE ID EMAIL AKU BOLE TERDELETE DENGAN SENDIRINYEEE???
adakah aku yang buat dalam keadaan kurang kesedaran???
adakah tangan aku yang gatai2 nak delete???
ke mase tu aku tengah lalok sampai xhingattt???
tp aku yg makan sampai jd lalok??
huh.konpius2
kot la aritu aku ade makan madu dengan tembikai kot ( pujuk hati sendiri supaya xemo sangat...huhu)
bole jadi mabuk jugak tu
please dont try this at home!! dont ever2 sebab korang dah pon tau kan pada mane yang tataw tu
takkan la admin yg delete kan?
ye kot admin yang delete kan sebab die xsuke id aku tu (nak pujuk hati sendiri lagi huhu)
kot la id aku tu membuatkan die teringat kisah sedih die ke kan
yela disebabkan susumanis la bontot die dihurung semut kot
tu mencik gila dengan id aku tu sampai di deletenya
xpon die xsuke susu manis die suke susu tepung kot
susu manis menyebabkan penyakit diabetes katanya
susumanis_anne@yahoo.com >> ape yang dengki sangat dengan id aku ni
ahahaha ape yang aku merapik ni.sekadar buat pemujuk hati sendiri yang bengang lagi kosong ni
haiisshhh..
tak baik marah2 nanti bertambah kedut di muka.
mesti kena senyum selalu walaupon dalam hati dah membengkak.
mesti kena lawat shopping mall ni bagi menghilangkan rase marah kusut dihati.
ade sesape nak temankan tak.ahaha
semua itu hanya nasihat kepada diri sendiri.
sesape rase idea itu berkesan tatkala tengah marah.bengan.kusut.jiwa kacau follow sudaa.
ahaha


*abg watson kt watson hang ada obat anti kedut ka??..ahaha berkedut dah ke aku ni



Tuesday, March 10, 2009

akibat k0s0ng.

rabu.
11 march 2009.
lepas tengok melodi ulangan.
memang panasss!!.
huh.
gocip! gocippp!.
mood nak buat assignments xsampai lagi.
tetibe terpikir nak sambung balik main bende yang dah lame ditinggalkan.
cehh..
tade la lame sangat kot.
3bulan je baru.
games holic!!!
baru je level 13 kot.
last main baru tukar pedang.
yess!! senang sikit nak bunuh2 menatang huduh lagi besar tu.
sekarang ni target nk pakai pedang lagi power laa.
kene rajin lvling nih.
chaiyokk!!


ayuhhh!! peranggggg!

Monday, March 9, 2009

k0s0ng.

si kosong.
full stop.

Sunday, March 1, 2009

kalau la boleh u - turn..

kalau la life kite ni dengan sesenang hatinya bole di u-turn2..
ape yang kite nak buat??
sudaa semestinya perkara2 yang dulu kita rse burok.terok. nak kite perbetulkan kan kan..
nak jadikan perkara tu baik.sebaik-baik mungkin.
kalau kite buat surprise kat orang pon xkisah la surprise beday mak.ayah.siblings.boyfren.galfren.frens.
anniversary ke whatsoever laa..
kalau dulu kite buat macam xbape nak jadi surprise nye..
kalau la bole di u-turn mesti kite nak buat betol2 punye surprise..
bia ternganga meleleh air liur pon xpa..
bia sampai menitis air mata orang tu pon xpa..
bia satu badan dari kepala sampai kaki kena salut tepung+pisang lenyek+air kopi sejuk+ais dari peti ais pon xpa.. sampai ati korang sampai arini aku elergic ngan pisang korang tau x?????
tapi xkesah la aku tau korang sayang aku kan..
ahaks! =P


tu kalau bab party or celebration..
kalau bab kenakan orang mcm wakenabeb tu..
kalau dulu kite xbole buat mangsa tu betol2 naik hangin satu badan..
kalau dulu mangsa tu tau yang dia akan terkena dan akan lari xnak balik rumah..
kalau dulu idea yang kite kua kan xbape bernas..
kalau dulu orang gila yang kite upah jadi tukang sakat xbape nak brutal gila..
kalau dulu mangsa tu melompat setinggi 10cm je..
kalau la bole u-turn..
mesti kite nak bia mangsa tu melompat setinggi 150 cm pulak..
mesti kite nak mintak tolong orang gila betol2 bia orang tu fobia sampai bila2 pon xpa..
mesti kite nak buat mangsa tu jadi lebih bengis dari kak ros upin ipin.. ahahaha
kalau agak2 plan terkantoi jugak kite kena bertindak cepat..
buat sekatan jalan raya ke bagi mangsa xbole lari ke mane2..


tu bab kena-mengenakan orang..
ni kalau bab blaja.study.skolah..cmne pulak..
kalau dulu time skola kite xmenang lumba lari lompat katak mase sukan tahunan skola..
kalau dulu semua exam penting kite abaikan sampaikan exam xlulus cemerlang..
kalau dulu sepatotnya kite bole masuk skola asrama penuh..
kalau dulu time study kite slalu main-main..
kalau dulu kite datang kolej asyik usha aweq ngan lelaki kachak je.. wee! tu la yang besh!! =>
kalau dulu kite asyik tido je time practical training..
kalau dulu result kite bukan 2.0
kalau dulu time keja asyik nak cari gado ngn bosh je..
mesti sekarang ni kite.......................
bab usha lelaki kachak tu sebagai pendorong datang ke kolej..ahahaha


tu kalau bab blaja..
ni kalau bab family..
kalau dulu degil nak mampos xnk dengar cakap mak abah..
kalau dulu mak kate "akak,tolong mak goreng ikan kejap.." kite kate "alaa,nak tolong abah basuh kete la.suruh la kak long.."
kalau dulu salam ngn mak abah time raya je sebab nak mintak duit raya..
kalau dulu slalu buli adik..
kalau dulu segan nak mintak maaf ngn mak abah kalau dah buat silap..
kalau la mase tu bole di u-turn..
akan kite peluk.cium mak abah mintak maaf..
akan kite mintak maaf dengan setulus hati..bukan sebab nak elaun semata2.. tp kalau xmintak ngn depa ngn sapa lagi nk mintak aishhh
akan kite tolong mak di dapor..mak duduk je xpayah susah masak yea =)
kalau kite tolong mak kat dapor dulu mesti skang dah pandai masak..
orang pon tade la waswas nak masuk minang..
huh..


kalau dalam bab couple ke kawen..
kalau dulu kite xsempat nak beritahu orang yang kite minat tu kite sukekan die..
huh..
yang lain2 tanak komen la..
bab yang ni complex gile..
hanya Tuhan yang tahu betapa rumitnya hubungan yang satu ni..
ahaha..


*apa yang korang nak buat kalau life ni bole di u-turn??




Saturday, February 28, 2009

si gadis..

kisah satu :

bermule dengan kisah seorang lelaki yang bernama Dani..
Dani bekerja disalah sebuah kedai menjual CD..
Lebih kurang dalam sebulan lebih Dani bekerja di kedai tersebut datang seorang gadis ke kedai tempat dimana Dani bekerja..
Gadis itu ingin membeli CD..
dalam pada gadis itu membelek-belek CD yang ingin dibelinya Dani memerhatikan sahaja gadis itu dari jarak jauh..
sungguh tenang raut wajahnya..
sesekali terlihat membetulkan rambutnya..
membuatkan hati Dani berdebar seketika..
selepas memilih CD yang ingin dibeli gadis itu pergi ke kaunter untuk membayar harga CD tersebut..
Dani sempat memberikan senyuman kepada gadis itu ketika dia hendak meninggalkan kedai..
keesokkan harinya Dani dapati bahawa gadis yang sama datang lagi..
masuk ke dalam kedai..
membelek-belek CD..
dan kemudiannya membayar harga CD di kaunter..
begitu la apa yang berlaku setiap hari..
gadis itu akan datang membeli CD dikedai Dani setiap hari..



kisah dua:

Gadis itu perasan akan seorang lelaki yang asyik memandang kearahnya..
membuatkan si gadis tidak senang duduk..
ada sahaja yang diperbetulkannya..
kadang-kadang rambut yang sudah sedia tersisir rapi juga dirasakan kusut seperti baru bangun tido..
selekeh.kusut.comott. itulah ape yang dirasakan oleh si gadis saat itu..
selepas memilih cerita yang ingin ditonton "Smile Again" si gadis bergegas ke kaunter untuk membayar harga DVD tersebut..
cerita yang sememangnya dicari sejak beberapa bulan yang lepas..
lakonan Lee Dong Gun sebagai hero utama..
kachak.. hohoho
dirumah si gadis duduk diatas katil kesukaannya..
sambil mengenang kembali lelaki di kedai CD tadi..
manis.. ^_^
DVD yang dibelinya tadi diletakkan di atas meja study..
sambil bernyanyi riang si gadis mengambil towel dan masuk ke dalam bilik air..
esok nak beli cerita Love Bread pulak..
lusa nak beli cerita Yu Hee The Witch..
tulat..minggu depan..bulan depan pon nak beli DVD jugak laa..
lalalala.. =)



kisah tiga :

si gadis tersenyum riang sepanjang perjalanan..
hanya Tuhan yang tahu apa yang sedang berlaku ke atas dirinya kini..
sungguh..
xpernah seperti itu..
balik rumah.senyum sendirian.orang kata gila pon xkesah..
peluk bantal bushukk.pejam mata.tersenyum lagi..
DVD dan CD yang dibeli diletakkan diatas meja..


keesokkan hari..

"mana dia ni.xnampak pon.cuti ke ape arini?.."
musykil.senyuman yang tadi semanis madu hilang di bibirnya sekelip mata..
sepuluh minit berlalu..
setengah jam..
balik rumah.duduk atas katil."xpela esok pegi lagi".


selepas seminggu si gadis pergi ke kedai tiap-tiap hari..

15 minit berlalu dengan begitu sahaja..
"patot pegi tanya tokey la"..

si gadis : uncle tokey..tumpang bertanya.
uncle tokey : ya ya mole2..u mau tanya apa amoi?
si gadis : itu boy tinggi2 cerah2 mana?
uncle tokey : oOOo..itu boy..mMm..dia sula tade la amoi..dia manyak sakit woO..
si gadis : sakit ape uncle?
uncle tokey : ada jantong belobang..dia sudaa pergi jauhh..
si gadis : sedih.air mata hampir menitik. tq uncle..

si gadis teros keluar dari kedai..
pulang kerumah..
duduk di atas katil.sedih.menangis teresak2.kesal..
bangun dan menuju ke arah meja study..
belek CD dan DVD yang pernah dibeli..
niat untuk menonton kesemua cerita yang dibeli kerana sebelum ini kesemua CD dan DVD itu dibeli hanya sebagai alasan si gadis melihat dan berjumpa Dani..
apabila buka CD itu terjatuh sehelai kertas putih berlipat-lipat..
membaca isi helaian putih itu dan tiba2 air mata menitis kembali..
surat yang dititipkan untuk si gadis oleh si lelaki.Dani..
si gadis terus membuka setiap CD dan DVD yang dibeli..
di dalamnya terdapat sepucuk surat..
hatinya sayu.barulah si gadis tahu bahawa Dani juga sukakan dirinya..
si gadis amat kesal kerana tak dapat meluahkan isi hatinya bahawa dirinya juga amat sukakan Dani..
menangis dan terus menangis..
tetapi semuanya sudah terlambat..
and its mean nothing..
full stop..



Monday, February 23, 2009

kisah adam dan hawa

adam : dah tengok upin ipin?
hawa : sudaa..1st day cerita tu keluar dah pegi tengok..besssssssssss!!
adam : waa minat sungguh ya?
hawa : kite kan kena support filem Malaysia..dah tengok ke?
adam : blom lagi..asek full je time nk beli online..midnite pon full..weekend jangan cerita la..


wahh hebat juga ye penangan upin dan ipin ni..kalau la kata satu skola ada seribu murid2..
seribu pergi serbu tiap2 minggu memang xmasyuk la pulak kan..
(kata hawa dalam hati..)


hawa : sementara nak tunggu orang xramai pegi la tengok Ong Bak2..
adam : Ong Bak2 dah tengok..x besh !!
hawa : besh la cerita tu..fotografi die cantikk..
adam : tapi ending die x besh.. fotografi die pon x besh sebab aritu tengok duduk seat paling depan..xnampak mende..hadoii!!
hawa : dey tambi tu bukan salah filem la..amma appa ayyoyyo..


dush dush dush!!! rase ringan je tapak kaki ni..


adam: tu pasal la jadi x besh..huh
hawa: sifu & tongga dah tengok?
adam : dah..juga x besh..
hawa : aishh sume x besh apa yang besh??? nasik lemak ayam goreng mak senah ke?
adam : aaaaaaaaaaa...betol betol betol..die meniaga kat mane eh skang?


itu kapla tukul juga hayun mau ka tambii?????????..(dalam hati hawa juga kata2)


hawa : eh kan mak senah dah lame pencen..dah masuk 3 taun dah pon..



ahahahahaha layan kan aje.. =P


Wednesday, February 18, 2009

hero die cute..

arini duduk umah je sehari suntuk..
besh gile..
tido..makan..on9..buat assignment jap..tengok cite jelita..
memang sonok..
dalam pada kat tv petang2 takde cite sangat..
terpikir nak download cerita la..
lame dah tak menjalankan kerja2 mendownload nih..
pikir punye pikir terpikir la nak download satu cite ni..
"Project make over"-
bile malam dah bole tengok dah..
yeyay!!..
besh jugak cite die..yang sebab musabab nak tengok cite ni sebab hero die cute..
ahahaha tu sebab utama semua orang tengok cite..
kan kan kan..sape setuju angkat tangan..hihi
nak2 lagi cite jepun..memang hero die cute2..
heroin pon comey2.. =)
cite besh punye pasal stop jap buat assignment..
xpe dateline lambat lagi katanya.. =P ahaha
ni mau sampai 3 pagi tengok cite ni kot..
td petang pon dah tido kepuasan..


sikalang mau sambung tengok itu celita..
mau feeling2..gelak2..sorang2 gelak pon oke ape..
ahahah..



Saturday, February 14, 2009

lesen oh lesen part I

wahh esok sudah hari ahad 15hb..
bermakna esok juga hari yang dinanti akan tiba juga..
waduh2! ini beerti darah gemuruh ku semakin memuncak..
blom lagi hari esok tp mcm2 saket dh datang ni..
sakit perot la sakit tangan la saket kepala la..
adehh
esok pagi saya akan mengambil ujian undang2 jalan raya..
yela nak dapatkan lesen katakan..
insyaallah dapat la moga2..
takde la nak kene repeat pape lagi kalau dah lulus kan..
ahaha
buku dah bace dan dah tengok2 dah pun.. ahaha itu je yg mampu =P
arap2 esok dapat la jawab dengan baiknya..
chaiyok!! ayuh!!



Thursday, February 12, 2009

tengok tengok tengokkk..

tu dia seperti dijangka cerita Geng memang besh laa..
1st day pon dah nampak sambutan die camane..
panggung pon bole dikatakan penuh jugak..
seat depan yang dekat dengan screen tu takde orang nak pon..
mayb kalau dorg dok seat depan mesti xbesh nak tengokkan..
mau teleng kepale lepas abih cerita tu nanti..
yang family pon datang dengan anak2..
budak yang berumur dalam lingkungan 3-4 taun mungkin pon ade jugak pegi tengok Geng..
siap nyot nyot puting susu lagi..
punyaa la semangat nak tengok upin ipin..
nasib baik la takde budak2 kecik yang menangis ke hapa ke mase berlangsungnya cerita tu..
alhamdulillah...
kalau tak jenuh jugak la mana nak dengar cerita mana nk tahan dengar budak menangis..
kalau macam ni la sambutan dia memang Les Copaque boleh capai la target dorg yang sasarkan 10juta ringgit malaysia tu untuk filem ni..btol la kalau xsilap tp kalau silap memang silap la ahaha



cume watak si ipin dengan si upin lambat kua je..
dalam sepuluh minit cerita baru watak dorg kua kot..
tp sound effect die memang besh laa gempaq gila..
sampaikan mase part yang upin,ipin,kak ros,rajoo,badrol dengan lim kene kejar dengan hantu durian kononnye..
terase panggung tu aku yang punyaaa...
ahahahaha
terase macam orang lain xwujud langsung..
bunyi orang ketawa dah rase macam kenderaan lalu lintas di jalan raya je..
bingit tapi seperti tiada perasan keatas semua tu..
sampai la terdengar suara makcik sebelah seat ni menjerit dengan kuat sekali..pada pendengaran aku je kot..ahahah
mase tu baru tersedar yang aku masih berada di dalam panggung..
aku rase macam kene kejar dengan hantu durian tu jugak..
jantung berdegup2 time upin ipin jatuh dari atas bukit tu..
dorg gelongsor pon aku ikot gak gelongsor tp gayat la beb kalau btol2..
huh
alangkah besh kalau seat kat panggung tu yg macam seat mase kite tengok 3D..
ikut bergerak sama dengan cerita..
confirm lagi menghayati watak la..
agagaga.. =P



kepada sesape yang tak berkesempatan tengok lagi cerita Geng ni disarankan agar anda ke panggung berdekatan secepat mungkin..
tengok la hasil kerja anak malaysia..
kalau diberi peluang mungkin dorg bole pegi lagi jauh dalam bidang 3D animasi ni..
bakat pon dah ade..
cume kena polish ja kasi meghelikkk lagi..
huh


=P

Sunday, February 8, 2009

awalnye..

gud monin'.. =)
arini awal pagi dah bangun..
kul 4 lebih dah terjaga lpeas tu asek terjaga dan terjaga dan terjaga lagi sampai dah xbole tido lansung..
argghh!! agak sedih sebab dh nak masuk minggu kedua after cuti raya cina aritu pon still sama..
xbole tido...
huk huk..
rasenya macam nak amek ubat tido pon ade..
tp saya memang xsuka dengan ubat-ubatan..PAHIT laa
ntah2 ubat2 yang makan dulu2 tu pon dah beranak pinak dalam perut nih..
ahaha..
kepala still same saket2 seperti selalu..
makan ubat tahan sakit xilang pon saket die..
pusing kiri pusing kanan duduk bejalan still saket..
ke ade semut dalam kepala ni dok gerudi kasi saya punya kepala saket..
kalau ye pon ade sang semut "bang cemut bang cemut,tolong la jangan gerudi kepala saya..dok diam2 dah la eh kalau tanak kua pon"..
huh


takpela pape pon makan je ubat yang doc kasi tu sampai abih..
chaiyok! chaiyok!!

Thursday, February 5, 2009

saya minta maaf..

pertama sekali saya nak mintak maaf kt sini..
mayb posted yang lepas yg bertajuk "baru couple je kot" tu sudah menimbulkan salah paham..
saya rase saya sudah terangkan dengan jelas yang tulisan saya itu hanyalah pandangan semata-mata..
saya hanya memberi pendapat berdasarkan apa yang terlintas dihati dan fikiran sahaja..
mungkin ada yang terasa dengan penulisan saya itu..
dan saya minta maaf kepada sesapa yang berkenaan ..
saya tak bermaksud menyalahkan sesiapa dan berpihak kepada mana2 pihak baik kaum hawa,kaum adam,kawan2 ataupon kenalan yang tidak saya kenali..
saya terima semua pendapat mengenai isu ini..
pada saya semua orang pon mempunyai pendapat dan pandangan sendiri dalam isu ini dan dalam apa jua perkara pun..
hal yang bila mana bersangkut paut dengan hati dan perasaan ini sememangnya too complicated..
depends pada akal yang mengawalnya..
isu ini takde yang betol dan takde yang salahnya..
sebagai manusia yang dikurniakan akal fikiran kita harus berfikir dan berfikir..
mane yang baik kita ikuti dan mane yang buruk kita jadikan teladan..


*kepada cape2 yang telah berikan respons tenkiuu!!


=) peace no war!!



Wednesday, February 4, 2009

ade bakat ke takde bakat...

haisyy..
apsal semua orang dok tanya bila nak kawen ni..
aku on ym org dok buzz2 tanye ble aku nk kawen..
aku on myspace org dok hantar komen tanye bile nk kawen..

hadoiyyaaaii!!!
tanya la assignment aku dh siap ke..mak abah aku sehat dak kt kampong tu ke..birthday aku nak sambut kt mana ke..
ni tak persoalan kawen jugak yang diusulkan..
huh..
aku rasa aku ni takde talent lagi nak kawen..ahahaha ade kena mengena ke kawen dengan talent?? ;P
aritu pon time pegi ceramah KPP pon sorang budak ni tanya umur aku lepas tu die gelak..
pelik jugak apa yang kelakar sangat pon tataw..
bila tanya balik ada ke die gelak kat umur aku..
die kata muka xmencerminkan umur pon.. oii cik kak saya ni awet muda trang tang tang tau
isk isk..
tak ke takde talent tu??...
agaga..
patot la mak aku xkesah aku xkawen lagi..xpon die sayang nak pisah ngn aku kot.. ;P
lagi satu aku ni blaja pon xabih lagi..camno nak kawen ni haa..
habaq mai sikit..
kursus rumah tangga pon xpegi lagi..esok tunggang langgang rumah tangga aku baru padan dengan muka..
kawen sebulan dah goyang-goyang..tamo aku lagu tu..
mintak la simpang jauh2 benda tu semua..
aminn!!!



walaupon majority kawan2 sekolah aku dulu dah pon mendirikan rumah tangga..
dah ade baby yang chumey2 sume..
tp seru tu xsampai lagi kt aku..
bila nak sampai pon tataw..
tp rasanya lambat lagi kot..orang pon tadak masuk meminang lagi..
agagaga..
keje dulu dah stabil nak beli kereta lepas tu mesti nak kena beli rumah pulak..
yela xkan la lepas kawen nak dok rumah mak or mak mertua kot..
mungkin tidakkkkkk!!!!
lepas dah berkali-kali ganda stabil baru la pikir nak kawen nak ada baby nak jadi mama..
wah wah mama katanya.. ahakss!!



kawen tu satu kemestian..
mesti kawen sebab nak dapat zuriat..
but not now..xready pape pon pasal bab kawen mawen ni..
sabar ye kawan2 bila aku rasa memang dah mase untuk berkawen gerenti aku jempot korang semua...
jangan tak datang sudahh..penat je aku jempot..
ahahaha...



*sapa la yang kawen dulu antara aku.. azea.. koyah .. ecah .. cier .. nadia .. minmin kan.. kalau nak ikot yang dah lama kapel si azea ngn si nadia laa..mayb dorg dulu nih..ahahahahaahahahahahaha bole ke ikot cmtu??.. bole kot..ahahahahahahahaha kawen oh kawen..lalalala



Tuesday, February 3, 2009

sengal ayam!!

sabtu yang lepas memang happening gila ahhh..
sebab hang out ngn teman2..
dah lame jugak xkeluar ramai2 cmni..
yela masing-masing cam busy semacam je..

nak kata busy study memang jauh sekali laa..
nak kata busy buat assignments lagi la xlogic..ahaha
nak kata busy pulak dengan buat keje2 rumah pon xlogic jugak..

kalau bole nak kasi rumah tu sesepah yang mungkin la baru kemas..
tp yela masing2 ade hal masing2 kann..
huh..



ikotkan ari sabtu tu nak keluar dengan c'wan tp xjadi..
disebabkan tetiba je si minmin nak datang pandan n ajak kua lepak memane tempat ya
ng selamat.. huhu
i'm sorry yaa..nnt kite ganti dengan hari lain eh.. ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P
mase tu ecah je yang tade..ciann ecah..tula balik kampong lagi..ekeke

memula tu plan nak main bowling..
saje la nak test power memasingkan..ahaha..nak tengok ade lagi x kejadian handphone bersepah atas lantai bowling tu kan.. agaga
then ktorang pon menuju ke Flamingo..
mase nak parking minmin got a problem..parking reverse xmenjadi.. ;P

almaklum la xselalu buat reverse parking..xpe minmin cube lagi dan lagi dan lagi.. chayok!!
nasib baik pakcik guard tolong jadi instructor jap..
haha..tenkiu pakcik guard yang baik hati..
tp malang sungguh sume lane penuh aritu..nak tunggu memang xdapat la..

mane taknye kami adalah penunggu yang ke14..xsanggup den..
dengan rase frust sikit ktorang plan pegi lepak minum2 jela..
destinasi seterusnya OldTown White Coffee Ampang..


ni 1st time saya masuk OldTown yang dalam banyak2 OldTown yang ade ka
t Malaysia..
dah la xreti nak order pon..
tp akhirnya terpikat dengan orange smoothies die..besh jugakk
member2 lain order mcm2 laksa la roti yang ade majerin la ape name pon xingat..
sampai order ktorang layankan aje..balun je semua makanan atas meja tu..

sambil2 tu memang borak sakan la..maklum la bila berkumpul memang banyak cite yang keluar..


lepas dah lepak agak lama ktorang pegi bukit langat..
awal lagi berani la pegi gals je..huh
sekejap je pon kt atas tu..lame2 xberani pulak..

yela kate tempat mat pet berkumpul kan..
dah amek gamba lebih2 kurang ktorang gerak pegi tesco ampang..
jalan2..mengisi mase yang kosong sebelum masing2 nak balik..

kt tesco bole ade mat pet lepak.. isk isk
mane ade minah pet kat tesco ni nak lepak2 situ..mengacau ketenteraman jiwa raga betol laa..
hadoyaiiii...

dalam pukul 10malam ktorang gerak balik..
dah lewat pon..malam minggu banyak mat pet xshukeee!!!







*kepada minmin aku hanya tak ingat la nama biskut tu mase sebut tu..yang aku ingat ade kaitan dengan orang mati..so aku sebut la biskut mati..oke what??..ahahahahaaa..lagipon dah lame aku xjumpa biskut tu..xingat la name die..wekkk!!!


Friday, January 23, 2009

makan tetap makan...

jumaat 23rd january 2009...
c'wan ajak pegi tengok inkheart..
destinasi yang kami tuju tgv Sunway Pyramid..
sampai sana terus pegi ke cinema untuk booked ticket..
puhh..
nasib baik ada tiket awal..kalau x memang xtengok la cerita inkheart tu arini..
malas nak balik lewat kalau tengok movie yang start pukul 9 pm or 10 pm..
midnite lg la dielakkan..


lepas beli tiket kami bercadang pegi makan..semetara tunggu masuk wayang..
saya memang dh lama teringin nak makan chicken prosperity..
sebelom perang Gaza lagi..
then saya cadangkan McDonalds..c'wan kata xkesah
saya tanya jugak samada dia ikut boikot x sempena perang Gaza nih..
dia kata yang pernah boikot sebenarnya...
so harapan saya untuk mendapatkan apa yang diidam2kan amat la cerah..
yesss!!!
then ktorang ke McDonalds di tingkat 2 kot..ahaha xhafal pon peta sunway nih
akhirnyaaaaa....
saya dapat jugak chicken prosperity yang dh lama saya idam2 kan..
kadang2 sampai termimpi2..
punya la nak sangat..
pedas pon pedas la janji hajat termakbul..
i'm loving it ;P


*c'wan kata kalau boikot serupa macam xboikot..sebab duit2 yang hasil jualan barang2 mcm McDonalds nih bukan sampai kat branch luar negara pon..pusing2 dalam negara kita ni la jugak..
statement tu membuatkan saya lagi teringin nak makan chicken prosperity tuh..tu sebab ambik tindakan nekad pegi jugak ke McDonalds..jangan salahkan ibu mengandung!!! waahhh ada kena mengena ke..huhu*

Thursday, January 22, 2009

baru couple je kot...

hari ini saya habiskan masa dengan membasuh basuh baju yang sebaldi penuh..
dah 3 hari xmembasuh maka penuh la baldi..
makan Oreo wafer rolls yang menjadi favourite saya sejak beberapa minggu yang lalu..
download notes VE..study sikit sebab esok ada quiz..quiz pon setengah jam..oh my god..
2nd week pon dh ade quiz..


dah study 1chapter..fikir baik rileks sekejap sejam dua ke..
ahaha study xsampai sejam dah nk rileks..
bukan ape nanti study lame2 tertidur pulak atas keyboard nih..
terbaca la satu article ni pasal mengongkong dan dikongkong..
huh?
macam menarik je tajuk nih..
then baca dan baca dan terus membaca..
mengenai pasangan yang sedang hangat bercinta kononnya..
tp belom kawin lagi dah macam2 perkara yang nak direport pada pasangannya..
contohnya pegi sana sini kena bgtau..
buat pape pon nak tau..
kalau xdiberi tau mungkin bergado..xbertegur seminggu dua..sebulan mungkin
kalau setakat nak tau pegi kemana dengan sape..saya rase tu logic jugak..
tp kalau sampai pakai baju kaler ape,setiap saat nak tau pasangan tgh buat ape..melampau la kan
kalau mcm tu baik pasang cctv je kt badan partner tuh..damn!!


aduii!!
rumitnya bercinta kalau mcm tu..
pada sesape yang xkesah diperlakukan macam tu oke la kan..
tp sesape yang xtahan diperlakukan sedemikian..macammane pulak??
mungkin pasangan tu just nak tau partner dia ke mana,dimana,dengan sape,buat ape dll..
mungkin juga pasangan tu fikir kalau dia buat mcm tu lagi nmpk caring n loving..
kemungkinan juga pasangan tu kurang kepercayaan kepada partner nya..
banyak kemungkinan dalam melestarikan relationship ni..
tak semua orang tau apa yang kita fikirkan dan ape yang kita cuba sampaikan..
satu persoalan yang seringkali bermain difikiran..
kenapa eh bila couple kaum adam mau kaum hawa menuruti setiap patah yang dikatakannya???


why??
why??
why??


kalau yang logic xpela jugak nak follow kan..
mungkin betol ape yang orang sering katakan yang cinta itu buta..
kalau dh kawin lain cerita la..tp kalau kawin pon mesti bertolak ansur kan..
bukan ke relationship tu sepatutnya memudahkan..memahami pasangan dan bertolak ansur???
xsepatutnya ia jadi menyusahkan pasangan..
kalau menyusahkan confirm xde orang yang nk berpasangan walaupun allah menjadikan kita ni berpasang-pasang..
sepatutnya xpatut timbul isu 'buat ape yang i suruh klw u syg kan i'..'u kena ikut cakap i klw x kte putus'..


pada saya xsalah kalau dh couple pon kita tetap buat apa yang kita buat sebelom bercouple..
contohnya keluar makan dengan kawan2..
berchatting..
karaoke dengan kawan2
jumpa kawan2 yang sekian lama xjumpa..
masing2 ade life masing2..cuma ade batasan sebab ade hati yang nk dijaga
xkan la bila couple or married dh kena buang jauh2 semua tu??
isk isk...


tulisan ini hanyala pandangan saya semata-mata..
kadang2 perempuan yang bersikap sedemikian..mungkin sebab dalam diri die mmg ade sifat queen control..huhu
kadang2 lelaki juga bersikap begitu..mungkin sebab ego yang tinggi..
pape reaksi anda sila gtau eh..

chow.. ;P


Sunday, January 18, 2009

&*F*@4^5...

location: rumah pandan a.k.a stadium tertutup bukit jalil
time: 9 pm - 12 am
date: malam tadi..

whoa! whoa! whoa!!!!!...kami menjerit kegembiraan dan terkejut mungkin..kerana memang xsangka nama MEET UNCLE HUSSAIN dinobatkan sebagai juara AJL kali ni.. (paling kuat jerit si ajea laa..huhuh yang lain gelak sopan santun je... ekeke)
memang gamat jap la rumah no &%^$f%4*5 malam tadi..
dan tambah lagi gamat bila pikirkan tema badut yang berkemungkinan kami akan cadangkan untuk exhibition nanti..
wawawawa...macam rini terima je cadangan pelik2 ktorang nih..huhuh
kalau diterima memang confirm kena cari mak andam yang pandai make up badut laa..


yeyay!!..memang pakcik pujaan hatiku yang menang..UNCLE HUSSAIN memang power..huhuh betol ke pujaan hatiku?? agaga..
tapi dorang performed last night memang tarbaekkkkk!!!!
memang tahun ni keputusan AJL teramat puas hati..
tahun2 yang lepas2 biasa2 aje..mayb saingan dulu mase musim siti nurhaliza persaing xsehebat sekarang..
tp anugerah vokal memang patut faizal tahir yang menang..
vokal dia memang mengancam la beb!!..
kalau dapat pakwe suara camtu memang hari2 before tido mintak dia dodoikan la..huhuh suami orang tu..jangan cari pasal..nnt mau makan pakai tiub..agaga

pape pon memang best AJL kali ni..
adios... ;)

Thursday, January 15, 2009

Maut...

hari ini hari jumaat..
esok sabtu..
bermakna ada kelas pada keesokkan hari..ayarkhh!!

semalam saya pegi menonton wayang..cerita baru..MAUT..filem baru arahan Bade Hj.Azmi..cerita dia berkisarkan 3kisah yang berlainan pada 3bulan yang berbeza..

kisah 1:
pada pendapat saya kisah yang pertama ni ending dia okay la..dia tolong cari mayat budak yang hilang tu..akhirnya budak dijumpai di jirat cina..sebab musabab dia mati pon jelas..ROGOL DAN BUNUH..astarfighullah..dan dikebumikan secara baik..

kisah 2:
mm..ending dia okey jugak..jalan cerita pon padat,jelas dan terang dengan bagaimana dia boleh jadi seorang yang terpesong akidah mungkin-minum arak..maksiat..xsembahyang..xpuasa..dll-..sebab dia pengsan selama beberapa hari..dan akhirnya dia akur dengan kuasa Allah..berubah menjadi wanita islam yang solehah..

kisah 3:
cerita yang ketiga ni pada bulan syawal..pada saya cerita yang kosong pada akhirnya..macam tergantung sikit..cerita dia memang ada teladan tp macam xcukup la senang cerita..apa jadi pada mak dia xbegitu jelas..
apa terjadi pada kubur dia pon tergantung..xkan la sampai bila2 tanah xcukop kot..xkan hari2 penggali kubur kena kambus tanah dia..isk isk sungguh tidak berpuas hati..


dah abeh cerita tu..kua dari panggung..terdengar sorang budak ni cakap..pompuan dengan lelaki..

budak pompuan : "isyh..menyesal datang tengok cerita maut nih..xbes lansung"
budak lelaki : "aa..menyesal"

astarfighullah..terkena batang hidung sendiri mungkin..tu pasal dia cakap macam tu kot..
pada saya cerita penuh dengan kesedaran..cuma saya tidak berpuas hati dengan sebahagian akhir ceritanya..tergantung..tahla mungkin cerita melayu kebanyakkannya macam tu kot..huhuh

haha tatawu...beri komen sahaja..peace ;P

Wednesday, January 14, 2009

dia sudah ada yang punya....

5minit tadi saya terdetik untuk membuka blog seorang kawan..
dah lama xjumpa pon so lama xdengar khabar berita dia..
selain handphone blog la cara paling mudah untuk mengetahui khabar berita..


bila terbacakan cerita terbaru nya.. Jeng jeng..i'm back...
sungguh ceria benar ceritanya..dan saya pon tumpang ceria membacanya..
yela bila kawan2 happy kita pon akan berasa happy..right!!
mana ada kawan yang ketawa kekeh kekeh kekeh bila kawan sedih..
kalau ade jugak kemungkinan kawan itu seorang yang amat gila dan sakit..


alhamdulillah..dia sudah kembali pulih seperti sedia kala..


sebab dia sudah ada yang punya sekarang..xdela dia bersedih lagi lama mungkin.. ;P
mungkin sekarang ni hatinya berbunga berkembang..ahahaha


oOo..diam-diam sungguh berisi bagai dikata..
0Oo..sengaja mendenykan apa yang disangka..
oOo..saja je xnak cerita kat ym..

(bile nak ketemukan dengan kawan2..ahahaha)



Monday, January 12, 2009

chill...

semalam saya,azea and cier pegi tengok movie di Times Square..
mengisi masa lapang sementara tunggu next class pukul 5.30 pm..
yela daripada ter'cokoh' je dekat lobi kolej kan...
lama tu nak tunggu kelas petang..hampir 5 jam..kalau tunggu mungkin pengsan kebuhsanan kami disana..hehehe



itu yang nak diceritakan...kami menonton Bedtime Stories...cerita die memang 'klas'..

fantasi die tak boleh dijangka..tp ade jugak la yang part action boleh diagak..

sekarang ni kalau tengok kereta ber'kaler' merah..secara automatiknya ktorang akan menyebut...
"haa...tu dia ferrari ceri merah" hahahah

kalau nak cerita pasal moral of the story..memang banyakkkk..baik untuk kanak2 baik jugak orang yang semakin meningkat umur cam ktorang ni khususnya..hehehe


back to school...

bangun pagi2 gosok gigi..
mandi siap2..
then cari buku nota sem lepas untuk dibawa ke kelas..huhu
(terlupa nak bali buku baru laa..huhuh)

waahh!! semangat semacam je 1st day pegi kolej nih..teringat waktu alam persekolahan dulu2..hihihi
dah lama tak naik train..rase macam jakun je kejap.. :P
alhamdulillah laluan ke lrt Putra dah boleh digunakan..xde la penat2 lalu terowong bawah tanah tu nak ke lrt putra..

jadual arini ade dua kelas je..pukul 10.30 am..next class 5.30 pm..
uwaaa sedeynye gap panjang gilee..dugaann!!!
1st day bese la..xstart blaja lagi tp kena datang jugak kelas sebab lecturer besenye terangkan pasal subjek yang die ajar tu..xde la nanti2 ktorang xpaham..
*(tp rasenye sampai abeh semester pon memang xpaham..huhuh ;P)
mintak maaf cikgu..kami budak baru blaja..hehe

lepas lunch di vision city ktorang plan ke Times Square..
movie time!!!!..ahahaha

be continue... ;P

Sunday, January 4, 2009

kaki wayang...

paling ditunggu-tunggu nak tengok cerita ni..skang dah pun ditayangkan pada 18 December 2008 hari khamis hari tu..tunggu nak balik KL baru nak tengok cerita ni..tataw la bes sangat ke tak macam yang digembar-gemburkan dalam tv kan..kat Rompin ni kalaw nak tengok kena pergi Kuantan..takmo la..2jam dari sini..jauh...

Photography

arini setakat nak berkongsi koleksi gambar-gambar yang diambil masa buat final assignment untuk photography semester lepas..masa tu saya pilih tajuk Orang Asli..



* terima kaseh buat mr.hazwan hassan sebab kasi saya pinjam camera..dengan pinjaman itu dapat la saya mengambil gambar-gambar untuk assingment ni.. ;P

*semua gamba adelah hak terpelihara..huhuh

tahun baru datang lagi...

suda masuk taun baru - -> HAPPY NEW YEAR!! <- -

waa~ lagi seminggu class suda mau start..bermakna cutiku juga suda mau berlalu.. huk huk
mesti lagi busy semester depan nih..mane nak siapkan fyp lagi..project mesti melambak punye..
tp tape2.. chaiyok! chaiyok!!
;)

baru2 nih program raja lawak musin baru dah start episod pertama..
so far so gud la pelawak2 yang masuk bertanding tu..tp kali nih lagi besh sebab pelawak wanita amek bahagian sama..nanti klw dorg menang dapat title baru la " permaisuri lawak" kakakaka..
yang paling klaka skali setakat nih peserta dari Ganu'..si Amir..die nih blom start buat persembahan lagi orang dah gila gelak..kua suara lagi la bedekah-dekah orang dok pakat gelak..
si zizang pon xroyak Ganu' cam die..
tp pape pon bes la si amir tu..huhuh ;P

minggu depan je dapat tengok lagi raja lawak ni..lepas nih dah nak balik KL dah xdapat tengok..
al-maklum umah kat KL tak pasang astro.. :(


*ade sesape yang baek hati nak tolong pasangkan..bayarkan..bak kata pepatah beri tajaan astro sepenuhnya la kat saya.. sila lah layari talian hayat saya..ahahaha :P